Paesen begon destijds als handel in bouwmaterialen

Paesen Betonfabriek is, op vlak van stortklaar beton, al decennialang een gevestigde waarde in de Limburgse bouwsector. Het gerespecteerde familiebedrijf uit Linde-Peer opereert vanuit het centrale depot op Centrum-Zuid in Houthalen.

Stichter Tinus Paesen startte in 1964 met een handel in bouwmaterialen in Peer. “Steeds meer kwam de vraag naar stortklaar beton met mixer”, vertelt zoon Luc Paesen, huidig zaakvoerder. “We hebben aan die vraag beantwoord door in 1979 een eerste betoncentrale in Wijchmaal-Peer op te starten. Eén jaar later zijn we met een tweede betoncentrale op de industriezone Centrum-Zuid in Houthalen begonnen. Sinds 1987 produceren we naast stortklaar beton ook isolatiebeton, chape, stabilisé en eigen betonblokken.”

BENOR-kwaliteitsnorm

In 1993 besloten we om alles naar Houthalen te verhuizen. Sinds 2009 beschikt onze betonfabriek over drie volwaardige BENOR-gekeurde betoncentrales.
“Samen beschikken ze over een productiecapaciteit van 300 m3 per uur. Tijdens de piekmomenten in de ochtend is dat een ongekende luxe. Ook als één centrale uitvalt, beschikken we over nog twee andere betoncentrales om dit op te vangen. Zo komen de werken van al onze klanten – industrie, aannemers en particuliere bouwheren – niet in het gedrang. We kiezen er ook bewust voor om ons te beperken tot Limburg, de Antwerpse Kempen en Vlaams-Brabant. Dat zijn de maximale afstanden om kwalitatief en stortklaar beton bij onze klanten te leveren.”

Warm beton

In 2011 heeft het familiebedrijf geïnvesteerd in een verwarmde betoncentrale om te beantwoorden aan de kwaliteitseisen van stortklaar beton in periodes van winterse omstandigheden. “Deze installatie heeft een vermogen van 1.000 KW en kan per uur 15.000 liter warm water aanmaken, de grondstoffen verwarmen en zo de volledige centrale operationeel houden. Buitentemperaturen van -10 C° vormen geen probleem. Door het beton te laten vertrekken met een minimale temperatuur van 5 C° blijft ook de kwaliteit gewaarborgd. Kwaliteit is voor ons erg belangrijk, we produceren dan ook beton volgens de BENOR-normen. Dat is een Belgisch keurmerk inzake beton. Dagelijks zijn er in ons eigen betonlabo twee mensen bezig met kwaliteitscontrole”, aldus Paesen.

25 betonmixers

Niet alleen de kwaliteit van beton, maar ook de service is belangrijk. Doorheen de jaren heeft Betonfabriek Paesen continu geïnvesteerd.
Paesen: “Het idee is altijd om het product op een prijsbewuste manier bij de klant te leveren. Zo bieden we diverse oplossingen om iedere werfsituatie te beantwoorden. Ons wagenpark bestaat uit dumpers, kranen met kubels, maar ook over hydraulische telegoten waarbij het mogelijk is om stortklaar beton tot 9 meter ver te lossen. Bovendien zijn deze ook 180 graden roteerbaar. In totaal rijden er 25 betonmixers rond en hebben we 8 betonpompen. De grootste betonpomp met giek is uniek in de regio en gaat tot 65 meter. We beschikken over een wagenpark dat vrijwel onder alle omstandigheden kan leveren binnen de kortst mogelijke termijnen.”

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN