SAAR Whatsapp groep actief op bedrijventerreinen Centrum-Zuid en Europark

SAAR staat voor Signaleren, Alarmeren, Appen en Reageren. De gemeente Houthalen-Helchteren heeft momenteel enkele buurtwhatsappgroepen actief waarbij burgers met elkaar in verbinding staan en elkaar op de hoogte brengen wanneer ze een verdachte situatie gemeld hebben aan de bevoegde veiligheidsinstanties (politie- en brandweerzone).

Op de industriezones Centrum-Zuid en Europark is reeds enkele jaren een parkmanagement actief die de samenwerking tussen bedrijven en overheid stimuleert.

Vanaf vandaag zullen ook de bedrijven die gevestigd zijn op Centrum-Zuid en Europark kunnen instappen in een eigen SAAR-whatsapp groep.

Het doel van de Whatsapp groep is om informatie uit te wisselen tussen bedrijven en politie omtrent verdachte omstandigheden die verband houden met de veiligheid op de industriezone. De Whatsapp groep wordt beheerd door de parkmanager die wordt ondersteund door de raad van bestuur van VZW Parkmanagement Houthalen-Helchteren.

De voorzitter, Marnik Hermans (Algemene Elektriciteitswerken Hermans), reageert positief op de in werking treding van de communicatiegroep. Het aantal inbraken op Centrum-Zuid is relatief beperkt, maar elke inbraak is er één teveel. Het oprichten van een communicatieplatform waarbij er een zekere laagdrempeligheid is met een snelle en effectieve vorm van informatie overbrengen, kan de veiligheid en waakzaamheid alleen maar verhogen.

Jaak Kerkhofs, commissaris van politiezone CARMA merkt op de het aantal oprichtende Whatsapp groepen in functie van veiligheid in aanvraag toeneemt. Het is aan de beheerder van de betreffende Whatsapp groep om de vooraf bepaalde voorwaarden goed te bewaken. De SAAR-whatsapp groepen zijn geen communicatieplatform om private aangelegenheden in de kijker te zetten zoals een tuinfeest of BBQ. Daarom werken we ook met een inschrijvingsformulier waarbij het toetredende lid duidelijk de voorwaarden kent van welke info er mag gedeeld worden.

Burgemeester Alain Yzermans ondersteunt deze initiatieven met volle overtuiging. Dat bedrijven en overheidsdiensten elkaar versterken door samen te werken aan het verbeteren van de veiligheid, waar er regelmatig overleg plaatsvindt voor bijsturing en verbetering en waarbij de gemeente alsook de bedrijven beroep kunnen doen op de parkmanager om deze samenwerkingen in de juiste vorm te kneden, dat zijn de samenwerkingen die we in de toekomst meer wensen uit te bouwen.

Download algemene voorwaarden + inschrijving Whatsapp SAAR Centrum-Zuid
Download algemene voorwaarden + inschrijving Whatsapp SAAR Europark
Download lidmaatschapsformulier 2020

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & de volgende events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels