Volksfeest in Wijk De Hutte

Het wijkbestuur en heel wat vrijwilligers hebben in De Hutte, een gezellige wijk in Houthalen-Helchteren, het volksgebeuren nieuw leven ingeblazen. Met heel veel respect voor het traditionele zoals de eucharistieviering, de kaartwedstrijd kwajongen en de gezinsfietstocht werd er ook werk gemaakt van nieuwe activiteiten.

Op zaterdag 16 augustus was er voor de tweede keer de grote prijs De Hutte, een fietshappening met veel aandacht voor het amusement en dorpssfeer. De jeugd tot 12 jaar mocht de spits afbijten met fraai versierde fietsen over twee ronden. Zij werden luidruchtig aangemoedigd door het talrijk opgekomen publiek. De vrouwen, die zeer origineel voor de dag kwamen, mochten het dan op hun buurt laten zien in vier ronden. Spijtig genoeg moesten we de vrouwen uit koers halen wegens een plotse wolkbreuk, maar veiligheid gaat boven alles.

Na de vrouwen kwam dan het mannelijke geweld in actie eerst in de dorpskoers, waar humor op de eerste plaats kwam, maar ook gestreden werd voor de dorps eer , daarna mochten de amateurs zich meten met elkaar in een wedstrijd van 60 km.
De dag werd afgesloten met een gezellige barbecue begeleid met livemuziek.
Zondagmorgen om 9 uur werd in samenwerking met de 55+club een ochtendwandeling met ontbijt georganiseerd. Dit paste in de oude traditie waarop men zei: ‘s avonds grote man, ‘s morgens ook als het kan. Het wijkbestuur kan weer terugkijken op een geslaagde kermis editie 2014 en al haar aandacht laten gaan naar de jaarlijkse voetbalhappening vrijdag 22 en zaterdag 23 augustus 2014 waarop weer heel de wijk welkom is.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN