Lid worden van de VZW Parkmanagement Houthalen-Helchteren heeft meerdere voordelen

Parkmanagement is een dienst aan de betrokken bedrijven in Houthalen-Helchteren om samenwerkingsverbanden op lange termijn op te zetten. Het heeft als doel om de kwaliteit van een locatie af te stemmen op de wensen van de betrokken bedrijven en overheden.

Meerwaarde van het lidmaatschap voor bedrijven

SAMENWERKEN
 1. Gecentraliseerd duurzaam aankopen. Energie/afval/… via raamcontracten: Rechtstreekse besparing op de faciliteiten
 2. Uitschrijven en implementatie van thematische subsidiedossiers: Gevoel van samenwerking wordt aangewakkerd en een verbetering op vlak van de themasubsidie (centraal afvalbeheer verlaagt kosten, werken rond veiligheid, verhoogt het veiligheidsgevoel,…)
 3. Analyse en plan van aanpak beeldkwaliteitsaudit: Door het in kaart brengen van de zwakheden en aandacht aan te schenken, kunnen oplossingen tot verbetering aangereikt worden die de beeldkwaliteit van het totale bedrijventerrein ten goede komt.
 4. Het stimuleren van de samenwerking omtrent energietransitie: Investeringen hernieuwbare energie, energie-efficiëntie, pilootprojecten micro-grids, slimme energiemonitoring,...
 5. Het stimuleren van de samenwerking omtrent materialen: Deelplatformen rond materieel, matchmaking van afval en grondstoffen tussen bedrijven, mini-containerpark, gezamenlijke afvalophalingen,...
 6. Het stimuleren van de samenwerking omtrent mobiliteit: Deelfietsen, shuttledienst, gemeenschappelijke parkings,...
 7. Het stimuleren van de samenwerking omtrent veiligheid: Consortiumbewaking, centraal nood– en interventieplan,...
COMMUNICATIE
 1. Trimestriële nieuwsbrieven: Bedrijven krijgen informatie die relevant is over het bedrijventerrein, worden geïnformeerd over werkzaamheden/nieuwe groepsaankopen/evenementen/subsidies…
 2. Organisatie evenementen: Evenementen geven de gelegenheid dat bedrijven elkaar beter leren kennen, evenementen kunnen ook workshops zijn die in kleinere groep rond thema's werken.
 3. Aanwezigheid op netwerkrecepties: De parkmanager is aanwezig op netwerkrecepties en infosessies van de gemeente. De drempel wordt zo lager voor aanwezige bedrijven, burgers, leveranciers om deze aan te spreken omtrent initiatieven van het parkmanagement.
 4. Het afnemen van een behoefte-analyse: Een behoefteanalyse bij alle bedrijven van het bedrijventerrein zorgt ervoor dat er een beeld komt van de prangende pijnpunten en de interesses van de gevestigde bedrijven. Door het detecteren van prioriteiten kan een realistisch actieplan opgesteld worden en worden actiepunten besproken en opgevolgd.
 5. Het opmaken en beheren van de actuele bedrijven-lijst: Welke bedrijven zijn er aanwezig op het bedrijventerrein, door de actuele bedrijvenlijst kunnen bedrijven snel communiceren met de totale groep of individueel.
 6. Individuele kennismakingsgesprekken bij bedrijven: Lange termijn samenwerkingsopbouw en vertrouwensrelatie met de parkmanager - vast aanspreekpunt voor alle bedrijventerrein -gerelateerde onderwerpen.
Overtuigd en wilt u lid worden van de VZW Houthalen-Helchteren? Maak dan snel een afspraak met uw parkmanager of laat uw gegevens achter in ons contactformulier.

Duurzaam bedrijventerreinmanagement wordt uitgevoerd door Quares, mede dankzij hun schaalgrootte van beheerde gebouwen, kan de VZW gebruik maken van de voordelige raamtarieven op non core faciliteiten met een duurzaam aankoopprogramma. De expertise inzake strategische projecten omtrent energietransitie, materialen, duurzame mobiliteit en infrastructuur zijn in synergie met de afdeling consulting binnen Quares waardoor kennis en uitvoering in praktijk hand in hand gaan. 

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN