Update:herinrichting Herebaan-Oost & Europarklaan

De gemeente Houthalen-Helchteren plant een grondige herinrichting van het kruispunt van de Herebaan-Oost met de Europarklaan. De werken beogen een betere verkeersafwikkeling en meer veiligheid voor alle weggebruikers. Ondergronds voorziet Infrax een gescheiden rioleringsstelsel.

Opstart nutswerken begin volgend jaar

Volgens de laatste planning starten de nutsmaatschappijen met het verplaatsen en vernieuwen van hun leidingen op 7 januari. Dat is dus later dan aanvankelijk verwacht. In eerdere communicatie zouden de nutswerken al in november opstarten. Omwille van bijkomende aanpassingen aan het ontwerpplan, werden de werken vooruitgeschoven.

De nutswerken duren naar verwachting zes maanden. Wij wijzen er wel nog op dat deze werken weersafhankelijk zijn. Een strenge winter kan de planning dus nog wijzigen.

Verkeershinder blijft beperkt

De verkeershinder op de Herebaan-Oost blijft tijdens de nutswerken beperkt. De aannemer werkt vooral in de bermen en hindert daardoor nauwelijks het doorgaand verkeer. Op sommige momenten kan hij wel tijdelijk over een beperkte afstand één rijstrook innemen. Dit gebeurt altijd buiten de spitsuren. Verkeer kan dan beurtelings de werfzone passeren, al dan niet met verkeerslichten.

Bedrijvenoverleg in voorjaar

De effectieve wegeniswerken starten pas in mei. In de aanloop naar de hoofdwerken plannen de gemeente en studiebureau nog een overleg met de bedrijven van Europark om de timing en nieuwe fasering toe te lichten. Meer informatie hierover volgt later.

Vragen?


Contacteer dan bereikbaarheidsadviseur Frederik Bronckaerts via frederik@amaril.be of bel 011/433 855.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & de volgende events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels