Hoofdwerken Herebaan-Oost starten dinsdag 23 april

Op dinsdag 23 april 2019 starten de riolerings- en wegeniswerken voor de herinrichting van de Herebaan-Oost x Europarklaan x Ringlaan. In de eerste fase wordt het kruispunt met de Ringlaan vernieuwd. Daardoor is de Ringlaan volledig afgesloten ter hoogte van de Herebaan-Oost. Doorgaand verkeer op de Herebaan-Oost moet plaatselijk via verkeerslichten over één rijstrook rijden. Om de werfzone te mijden, rijdt (zwaar) verkeer beter via de E314 en Grote Baan.

De werken in fase 1 (groen gemarkeerd) omvatten de vernieuwing van enerzijds het kruispunt met de Ringlaan en anderzijds een deel van de Herebaan-Oost in de rijrichting van Genk. Ondergronds komt er een nieuwe riolering, bovengronds wordt er een nieuwe rijweg met fietspaden en middengeleider aangelegd. Deze werken duren vermoedelijk tot het zomers bouwverlof midden juli, al blijft de planning afhankelijk van het weer of onvoorziene omstandigheden.
Omleidingen voor verkeer tot bouwverlof 2019

Door de werken in fase 1 is de Ringlaan afgesloten ter hoogte van de Herebaan-Oost. Er is daardoor geen verkeer mogelijk tussen de Ringlaan en de Herebaan-Oost.

Doorgaand verkeer op de Herebaan-Oost moet ter hoogte van de werfzone beurtelings over één rijstrook rijden. Het verkeer wordt er geregeld door tijdelijke verkeerslichten. Deze verkeerssituatie duurt tot aan het bouwverlof midden juli 2019.


Gebruik alternatieve route

De werken zullen onvermijdelijk voor hinder zorgen. Verkeer tussen Helchteren en Houthalen-Oost/ IZ Genk-Noord dat niet in de omgeving van de werken moet zijn, adviseren we om via de E314 en de N715 Grote Baan te rijden. Op die manier wordt de Herebaan-Oost ontlast.

Vragen?

Op de projectpagina https://www.houthalen-helchteren.be/wegenwerken-europark vindt u alle relevante informatie over het project, de vermoedelijke fasering van de werken en de tijdelijke verkeersmaatregelen.

Heeft u toch nog vragen? Contacteer dan de bereikbaarheidsadviseur van de gemeente, Frederik Bronckaerts, via frederik@amaril.be of 011 433 855.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN