2de fase Herebaan-Oost start dinsdag 2 juli

Op dinsdag 2 juli start de 2de fase van de herinrichting van de Herebaan-Oost x Europarklaan x Ringlaan. De werken verplaatsen zich naar de andere kant van de Herebaan-Oost, in de richting van de Grote Baan. Europark blijft nog steeds gewoon bereikbaar. Zwaar verkeer richting de industriezone rijdt bij voorkeur via de E314 en Grote Baan. Ter hoogte van de werken op de Herebaan-Oost kan verkeer beurtelings via verkeerslichten over één rijstrook rijden.

De werken in fase 1 (groen gemarkeerd) zijn volledig afgerond. Het kruispunt met de Ringlaan werd vernieuwd, net zoals de Herebaan-Oost in de rijrichting van Genk. Deze werken zouden normaal tot aan het zomers bouwverlof midden juli duren, maar door het goede werk van de aannemer is deze fase vroeger dan voorzien klaar.

Vanaf dinsdag 2 juli start de aannemer met de werken aan de andere zijde van de Herebaan-Oost, in de richting van de Grote Baan (fase 2, oranje gemarkeerd). Ook daar worden de riolering, het wegdek en de fietspaden vernieuwd. Deze werken duren vermoedelijk tot eind augustus.


Gebruik alternatieve route via E314 en Grote Baan richting Europark

Verkeer tussen Helchteren en Houthalen-Oost/ IZ Genk-Noord dat niet in de omgeving van de werken moet zijn, adviseren we om via de E314 en de N715 Grote Baan te rijden. Op die manier wordt de Herebaan-Oost ontlast.
Ter hoogte van de werken in fase 2 verandert er niets voor het doorgaand verkeer op de Herebaan-Oost. Plaatselijk moet dat nog steeds via verkeerslichten beurtelings over één rijstrook rijden. Het kruispunt met de Ringlaan gaat wel opnieuw open, maar er zal uitsluitend éénrichtingsverkeer mogelijk zijn van de Herebaan-Oost richting Ringlaan. 

Blijf op de hoogte

Van vrijdagavond 12 juli tot maandag 5 augustus is het bouwverlof en werkt de aannemer niet. Hij zorgt ervoor dat alles netjes opgeruimd is tijdens deze periode.

Wij houden u uiteraard verder op de hoogte van de werken. Op de projectpagina leest https://www.houthalen-helchteren.be/wegenwerken-europark vindt u steeds alle relevante informatie over het project, de vermoedelijke fasering van de werken en de tijdelijke verkeersmaatregelen.

Heeft u toch nog vragen? Contacteer dan de bereikbaarheidsadviseur van de gemeente, Frederik Bronckaerts, via frederik@amaril.be of 011 433 855.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN