Workshop Noord-Zuid Limburg en Mobipunten 1.7.19, 18u15, NAC Houthalen


In het kader van denkoefeningen rond duurzame mobiliteit in Houthalen-Helchteren, organiseren we - net voor jullie het zomerverlof ingaan - een avondworkshop waarin we in kleine groepjes enkele thema’s behandelen. Wij zouden je deelname enorm waarderen, omdat we voor de thema’s die we bespreken ook snel acties willen ondernemen. De doelstelling van de avond is dubbel.

Enerzijds, denken we in groep 1 na rond de toekomst van Mobipunten. Een Mobipunt is een plek in de buurt die speciaal ingericht is voor mobiliteit. Een Mobipunt brengt verschillende duurzame en gedeelde vervoersmiddelen samen en biedt aanvullende diensten aan. Tijdens deze workshop kan je actief meebouwen aan een Mobipunt:
  • Welke onderdelen zijn nu echt essentieel voor een goed Mobipunt? Wat verwacht jij van jouw Mobipunt?
  • En welke aanvullende diensten zullen voor jou het gebruik van duurzame vervoersmiddelen vergemakkelijken?
  • Welke rol kan een Mobipunt spelen voor jouw buurt/onderneming?
We bouwen hiervoor verder op de resultaten van de bevraging die we deden in de kern van Houthalen (10 mei - 16 mei), via beeldschermen en interviews.

Tegelijk zetten we, na een eerste verkennende fase, volgende stappen in het Noord-Zuid Limburg project waar we nadenken hoe we als bedrijven, bewoners, handelaars en beleid kunnen samenwerken rond duurzame mobiliteit. Dit rond drie deelthema's:
  • In groep 2 denken we na over een duurzame mobiliteitshub op het Cuppensplein. Hoe kunnen we een plek vormgeven waar we duurzame mobiliteit promoten, maar ook een aanbod kunnen ontwikkelen rond jeugd en mobiliteit, fietsherstellessen, fietslessen, wandelingen, smart mobility, deelfietsen.. ? In de lijn hiervan denken we ook na over hoe we een groen/blauwe kaart van de omgeving van de Noord-Zuid verbinding kunnen ontwikkelen die de enorme rijkdom aan natuur en dieren letterlijk op de kaart kan zetten.
  • In groep 3 denken we na over de Koolmijnlaan - een verbindende laan tussen wijk Meulenberg en het centrum. Hoe kunnen we er een nog fijnere plek van maken? Met veel bloeiende handel, groen, zitplekjes, wandelaars en fietsers? En hoe ziet die er dan uit? 
  • In groep 4 denken we na over duurzame bedrijvigheid. Hoe kunnen we vanuit het perspectief van bedrijven werken aan duurzame mobiliteit en duurzaam ondernemen? Hoe kunnen bedrijven meer samenwerken met elkaar en met de omgeving? 
Wil jij met ons meedenken? Geef dan even een seintje via https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfyZuk4zUvQGTHwjL0ySdi6Z8kr0E_oYwGoJkufi8JPLMS9pQ/viewform

Locatie: de Raadzaal van het NAC in Houthalen, Pastorijstraat 30.

Planning:

- 18u15: onthaal

- 18u30-18u45: introductie

- 18u45-19u45: sessie 1 (groep mobipunten), sessie 2 (groep Noord-Zuid Limburg, in kleine deelgroepjes)

- 19u45-20u45: sessie 2 (groep Noord-Zuid Limburg, in kleine deelgroepjes), sessie 1 (groep mobipunten)

- 20u45: plenaire samenvatting in de Raadzaal

Deelname is gratis. Drankjes worden voorzien.

Meer informatie: https://www.noordzuidlimburg.be/

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN