Uitsluitend eenrichtingsverkeer van Herebaan-Oost naar Europark van donderdag 22 tot vrijdag 30 augustus


Ter voorbereiding van de aanleg van de rotonde begin september, legt de aannemer een strook tijdelijke wegenis aan ter hoogte van frituur Boem Patat. Op die manier blijft Europark straks steeds bereikbaar. Tijdens deze voorbereidende werken van 22 tot en met 30 augustus is er uitsluitend eenrichtingsverkeer mogelijk van de Herebaan-Oost richting Europark. De industriezone verlaten gebeurt via de Kazernelaan.

De funderingswerken voor de tijdelijke ontsluitingsweg zijn vandaag al aan de gang. Dit gebeurt echter zonder hinder voor het doorgaand verkeer. De tijdelijke weg wordt aangelegd ter hoogte van de frituur, tussen de Kerkhofstraat en Europarklaan nummer 5. Begin september, bij de start van de aanleg van de rotonde, kan verkeer daardoor beurtelings van en naar Europark rijden.

Vanaf donderdag 22 augustus daarentegen vervangt de aannemer ook al een stuk riolering op de Europarklaan, tussen de Herebaan-Oost en de Europarklaan nummer 5. Het betreft de rijstrook richting de Herebaan-Oost. De riolering is er versleten en moet nu al vervangen worden wanneer er begin september (vracht)verkeer over moet rijden.

Europark verlaten uitsluitend via Kazernelaan
Tijdens de werken is deze rijstrook volledig afgesloten voor verkeer van donderdag 22 tot en met vrijdag 30 augustus. Verkeer van de Herebaan-Oost naar Europark blijft steeds in één richting mogelijk. Europark verlaten kan echter uitsluitend via de Kazernelaan. 

Verkeer richting Europark rijdt bij voorkeur nog steeds via de E314 en de N715 Grote Baan. Op die manier wordt het kruispunt Herebaan-Oost x Europarklaan ontlast.

Aanleg rotonde start dinsdag 3 september
Eind deze maand zijn zowel fase 1 als 2 volledig afgerond (zie onderstaand faseringsplan). Het kruispunt met de Ringlaan was al eerder klaar, binnenkort nu ook de bovenzijde van de Herebaan-Oost. Ook de vrijliggende fietspaden zijn in die zone tegen dan aangelegd.

Op dinsdag 3 september start de aannemer met de rioleringswerken op het kruispunt Herebaan-Oost x Europarklaan en in de Herebaan-Oost op de rijstrook richting Zwartberg (fase 3). Nadien volgen er de wegopbouw en de aanleg van de rotonde. Meer informatie over de opstart en de verkeersmaatregelen volgt binnenkort.Blijf op de hoogte
Op de projectpagina leest https://www.houthalen-helchteren.be/wegenwerken-europark vindt u steeds alle relevante informatie over het project, de vermoedelijke fasering van de werken en de tijdelijke verkeersmaatregelen.

Heeft u toch nog vragen? Contacteer dan de bereikbaarheidsadviseur van de gemeente, Frederik Bronckaerts, via frederik@amaril.be of 011 433 855.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & de volgende events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels