Gebruik alternatieve route via Kazernelaan en respecteer snelheidsbeperking


Sinds begin september werkt de gemeente Houthalen-Helchteren aan de aanleg van de rotonde ter vervanging van het huidige kruispunt van de Herebaan-Oost en de Europarklaan. Deze werken gaan vlot vooruit en zitten op schema. 

Om tijdens de wegeniswerken de ontsluiting van Europark te garanderen, werd een strook tijdelijke wegenis aangelegd. Via die weg kan verkeer van en naar Europark beurtelings over één rijstrook rijden. Aan de bedrijven van Europark werd tegelijk gevraagd om transporten zoveel mogelijk via de
E314, N715 Grote Baan en Kazernelaan te laten rijden om het kruispunt Herebaan-Oost x Europarklaan te ontlasten.

We stellen echter vast dat nog er nog te veel verkeer via de Herebaan-Oost rijdt. Bovendien gebeurt dat aan een te hoge snelheid, terwijl er een snelheidsbeperking van 30 km/uur geldt.

De gemeente Houthalen-Helchteren en politie CARMA willen daarom nogmaals oproepen om enerzijds de alternatieve route via de Kazernelaan te gebruiken en anderzijds de snelheidslimiet te respecteren. Er zal voortaan alvast een verhoogd toezicht van de verkeers- en wijkpolitie zijn.

Wij vragen dit om de veiligheid en gezondheid van de arbeiders te kunnen waarborgen. Zij werken momenteel in een diepe rioolsleuf en worden blootgesteld aan zware trillingen. Tegelijk houden we het zo voor de direct omwonenden leefbaar.

Alvast bedankt voor uw medewerking.

Met vriendelijke groeten,
Gemeente Houthalen-Helchteren & Politie CARMA
  
Blijf op de hoogte!
Op de projectpagina https://www.houthalen-helchteren.be/wegenwerken-europark vindt u steeds alle relevante informatie over het project, de vermoedelijke fasering van de werken en de tijdelijke verkeersmaatregelen.

Heeft u toch nog vragen? Contacteer dan de bereikbaarheidsadviseur van de gemeente, Frederik Bronckaerts, via frederik@amaril.be of 011 433 855.


Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN