Hoe kunnen we de relatie bevorderen tussen wonen, werken en recreatie?


Dit was de kernvraag aan de start van het project van de studenten van UHasselt. 

Veel interviews en onderzoek later merkten ze dat de identiteit van de bedrijven op het bedrijventerrein Europark meer aan de oppervlakte kon komen, de bewoners een creatieve plek voor hun kinderen misten en dat bedrijvigheid en wonen langs elkaar bestaan met weinig interactie, afgescheiden via een soort van onzichtbare muur.

Hoe konden ze in twee weken tijd inspelen op deze uitdagingen? 


Ze maakten gebruik van veel materiaal, de interesse van de bedrijven, een vraag van de bewoners naar een interactieve plek en onze eigen creativiteit. Er zijn doorheen het project veel ideeën naar boven gekomen, maar een materialenbibliotheek bleef toch steeds terugkomen. 
Dit was hun basisidee om op verder te bouwen. Zo realiseerden ze een muur op het bedrijventerrein Europark die een visuele representatie was van materialen die beschikbaar zijn binnen het park. Om deze “materialenbib” toegankelijk te maken voor zowel de bewoners als voor de bedrijven kwamen ze tot een digitale app, die vertrok van het “to good to go”-concept. 

"Rest Plus" is een app die inzet op het duurzaam hergebruik van restmaterialen die te vinden zijn op het bedrijventerrein Europark. Er is een samenwerking tussen verschillende bedrijven die hun restmateriaal op de app ter beschikking stellen voor de gemeenschap. Op deze manier krijgt het restmateriaal een nieuw leven en krijgen de bewoners notie van het industrieterrein Europark en haar bedrijven. Hun app functioneert dus eigenlijk als tool om de in het begin gestelde kernvraag te beantwoorden.


Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN