Hulpdiensten bellen op een snelle manier.
Wist je dat ???

iPhone

Bel je met een iPhone 8 of hoger, hou dan de zijknop en één van de volumeknoppen ingedrukt totdat de SOS-noodmelding-schuifknop wordt weergegeven. Versleep de SOS-schuifknop om de hulpdiensten te bellen.

Heb je een iPhone 7 of lager, druk vijf keer snel na elkaar op de zijknop (of sluimerknop). De SOS-schuifbalk wordt dan weergegeven.

Als de oproep is beëindigd, stuurt uw iPhone uw SOS-contactpersonen, die u zelf vooraf kiest, een sms-bericht met uw huidige locatie.

Als u per ongeluk een noodoproep hebt gestart, kunt u het gesprek beëindigen. Druk op de rode stopknop en bevestig vervolgens dat u wil stoppen met bellen.

Je moet bij de instellingen op je telefoon wel zien dat ‘SOS-noodmeldingen’ op actief staat.

Samsung

De SOS-functie zit ook bij de meeste Galaxy-modellen van Samsung. Bij de Galaxy S4 en opvolgers S5, S6, S7 en S8 is het mogelijk om noodberichten te sturen. Bij ‘Instellingen’ onder ‘Geavanceerde functies’ bij de optie ‘SOS-berichten verzenden’. Daarbij stuur je bovendien je locatiegegevens door (met behulp van gps of wifi) en kun je ook foto’s en geluidsopnames meesturen. Bij deze Samsung-modellen werkt de SOS-functie dan bij drie keer snel de aan/uit-toets indrukken.

Huawei

In China is de functie al beschikbaar, hier nog niet.

Nokia en andere Android-toestellen
Android heeft geen ingebouwde SOS-functie, maar in de Play Store zijn verschillende apps te vinden die voor noodgevallen geschikt zijn. Zo is er bijvoorbeeld de SOS Emergency App. In die applicatie kies je contacten, een SOS-bericht en wanneer het verstuurd moet worden.

Op alle telefoons mogelijk

De app 112 BE van de overheid is een van de mogelijkheden om de noodcentrales te contacteren als je in nood bent en dringend hulp nodig hebt van brandweer, ambulance en/of politie in België. Hij kan op zo goed als alle mobiele telefoons gebruikt worden. De noodcentrales kunnen je dankzij die app ook makkelijker terugvinden. Via de App Store of Play Store op je smartphone, geef je “app 112 BE” in als zoekopdracht en je downloadt de app. Na installatie zet je de app het best meteen op het onthaalscherm van je smartphone zodat je die makkelijk kan terugvinden als je in nood bent. Daarna moet je je enkel nog registreren. Die registratie bestaat uit slechts twee schermen met een aantal korte vragen.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN