Maatregelen tegen sluikverkeer aan werken Herebaan-OostBegin september is de derde fase gestart van de herinrichting van het traject Herebaan-Oost - Europarklaan - Ringlaan. De rioleringswerken en de aanleg van de rotonde op het kruispunt met de Europarklaan zijn nu aan de orde

Door de werken in fase 3 is de Herebaan-Oost afgesloten. Verkeer tussen Houthalen-Oost en het Centrum of Helchteren, rijdt dan via het vernieuwde kruispunt met Ringlaan en de Grote Baan. Industrieterrein Europark is wel nog bereikbaar via een tijdelijke wegstrook. Het beurtelings verkeer wordt er geregeld door verkeerslichten. Zwaar vrachtverkeer voor industriezone Europark wordt omgeleid via de E314, de Grote Baan, de Kazernelaan en het Europark.

Sluikverkeer tegengaan
Het gemeentebestuur neemt nu extra maatregelen om het sluikverkeer via de Hofstraat en de Meeuwerweg te weren. Dit moet de overlast voor de omwonenden én de beschadiging aan het buurtwegennet zoveel mogelijk beperken.
In beide straten wordt gedeeltelijk eenrichtingsverkeer ingevoerd. Automobilisten die een snelle weg zoeken vanuit Europark richting Houthalen-Oost worden zo ontmoedigd.
De maatregel treedt in werking op zondag 20 oktober 2019 vanaf 8 uur ‘s morgens.

De fietsersomleiding wordt op deze locatie ook aangepast in functie van de veiligheid. Tevens wordt een verbod voor zware vrachtwagens ingevoerd in de Tenhoutse Heiweg. Deze maatregel versterkt de omleiding voor vrachtverkeer.

Bezoek aan begraafplaats
Van 28 oktober tot en met 2 november zal er trouwens ook eenrichtingsverkeer van toepassing zijn in een gedeelte van de Kerkhofstraat. De begraafplaats in deze straat, zal dan bereikbaar zijn vanaf de Herebaan-Oost.

Het gemeentebestuur wil  de buurtbewoners en de weggebruikers alvast bedanken voor hun begrip en hun medewerking.
  
Blijf op de hoogte
Via de projectpagina www.houthalen-helchteren.be/wegenwerken-europark publiceert het gemeentebestuur alle relevante informatie over het project, de vermoedelijke fasering van de werken en de tijdelijke verkeersmaatregelen.
Inwoners kunnen via een digitaal formulier opmerkingen formuleren aan de bereikbaarheidsadviseur.

Bevoegd:
Luc Melotte, schepen van mobiliteit, sport, kerkbesturen en heemkunde
gsm 0499 51 17 26

Mustafa Aytar, schepen van patrimonium en openbare werken, wijkontwikkeling en wijkparticipatie, armoede
gsm 0499 51 17 05


Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN