Medische variant van Netflix is gevestigd in Greenville

Bingewatchen naar interessante medische toepassingen? Het kan op Medflix, een platform dat zopas werd opgericht door het Limburgse bedrijf VR Medics. “Nieuwe behandelingen, medische software, therapieën, video’s en andere nuttige informatie kunnen hier getoond én verkocht worden”, zegt Marc Van den Bosch, algemeen directeur van VR Medics.

VR Medics, momenteel gevestigd in Greenville (Houthalen-Helchteren) is vooral gekend van de video’s die ze ter beschikking stellen aan senioren en patiënten in instellingen. Via een virtual reality-bril kunnen ze vanuit hun bed of zetel, levensechte citytrips bekijken, een dierentuin bezoeken of events bijwonen.

Het bedrijf heeft naar analogie van Netflix, nu een nieuwe toepassing klaar in de medisch-wetenschappelijke wereld. “We hebben gemerkt dat heel veel medici en organisaties prachtige concepten hebben, super-behandelingen en echte top-therapieën, maar ze werken één voor één op een eiland”, stelt Marc Van den Bosch vast. “Vaak sterven ze een stille dood omdat er niet de juiste voortzetting aan kon gegeven worden. Met Medflix willen we een nieuw platform opzetten waar ontwikkelaars, bedrijven en organisaties hun software, video’s, toepassingen, enzovoort, wereldwijd kunnen tonen en aanbieden aan de medische wereld. Dit moet samenwerking stimuleren.”

Volgens VR Medics wordt het project ondersteund door enkele grote namen in de innovatie van de healthcare-sector. “Medflix moet binnen 3 jaar dé source zijn voor vernieuwingen, het delen van doeltreffende therapieën en software”, zo luidt de ambitie van Van den Bosch. “Het moet kleine bedrijven in staat stellen om hun project direct wereldwijd bij de juiste profielen van bezoekers te brengen.”

Brond : MadeinLimburg

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN