Europark twee weken uitsluitend bereikbaar via Kazernelaan

Na de paasvakantie op maandag 20 april start de aannemer met het asfalteren van de rotonde van Europark en de rijstroken richting de Grote Baan. In de werfzone is er geen gemotoriseerd verkeer mogelijk. Europark zal daardoor gedurende twee weken uitsluitend via de Kazernelaan bereikbaar zijn. Begin mei wordt het kruispunt met de Ringlaan geasfalteerd. Vrijdag 15 mei moet de volledige herinrichting klaar zijn.

De herinrichting van het kruispunt van de Herebaan-Oost met de Europarklaan en de Ringlaan nadert de eindmeet. Na de paasvakantie, op maandag 20 april, starten de asfalteringswerken. Dat gebeurt in twee fases:
  • Rotonde Europark & rijstroken richting Grote Baan: maandag 20 april tot vrijdag 1 mei
  • Kruispunt Ringlaan: maandag 4 tot en met vrijdag 8 meiAsfaltwerken zijn sterk afhankelijk van het weer. Te koude temperaturen of hevige neerslag kunnen de planning wijzigen.

Asfaltwerken rotonde (fase 1):
Verkeer van en naar Europark via Kazernelaan 

Tijdens de asfaltwerken aan de rotonde van Europark is de rijweg er volledig afgesloten. Er is met andere woorden geen verkeer mogelijk tussen de Herebaan-Oost en de Europarklaan.

Van maandag 20 april tot vrijdag 1 mei rijdt verkeer van en naar Europark via de Kazernelaan. Het kruispunt met de Ringlaan blijft open.
Asfaltwerken kruispunt Ringlaan (fase 2):
Verkeer van Genk naar Europark via snelweg E314

Aansluitend van maandag 4 tot en met vrijdag 8 mei verhuist de werfzone naar het kruispunt met de Ringlaan, waar de aannemer ook de toplaag asfalt zet. Net zoals bij de rotonde is het kruispunt met de Ringlaan tijdens de asfaltwerken volledig afgesloten.

Verkeer komende van Houthalen-Oost en Genk richting Europark wordt via de N726 Donderslagweg al vroegtijdig omgeleid naar de snelweg E314 (Park Midden-Limburg). Via de Grote Baan en de Kazernelaan bereikt verkeer vervolgens de industriezone.

De rotonde aan Europark is opnieuw toegankelijk, maar verkeer rijdt er nog steeds beurtelings via verkeerslichten. Vrachtverkeer +3,5t blijft er verboden en moet omrijden via de Kazernelaan.
Werken afgerond op vrijdag 15 mei

In de week van maandag 11 mei zal de aannemer in de volledige werfzone nog hier en daar kleinere werken uitvoeren, onder meer aan de rioolputten in de rijweg. Ter hoogte van de werfzone verloopt het verkeer beurtelings met verkeerslichten. De verkeerslichten schuiven mee op als de werfzone zich verplaatst.

Op vrijdag 15 mei hopen we de werken volledig te kunnen afronden. Wat is er veranderd? Een rondpunt vervangt het kruispunt Herebaan-Oost x Ringlaan voor een betere doorstroming. Ook het kruispunt met de Ringlaan is vernieuwd. Er liggen vrijliggende fietspaden en nieuwe voetpaden. De parking aan het kerkhof is volledig gemoderniseerd. Ondergronds ligt er een nieuwe riolering.

Blijf op de hoogte

Op de projectpagina leest https://www.houthalen-helchteren.be/wegenwerken-europark vind je steeds alle relevante informatie over het project, de vermoedelijke fasering van de werken en de tijdelijke verkeersmaatregelen.

Toch nog vragen? Contacteer dan de bereikbaarheidsadviseur van de gemeente, Frederik Bronckaerts, via frederik@amaril.be of 011 433 855.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN