GreenX gevestigd op Greenville helpt mee om maskers te ontsmetten

Nadia Jansen, Peter van Eylen en een Oost-Vlaams labo hebben samen een mobiele container ontwikkeld waarin per dag maar liefst 6.000 coronabestendige maskers (FFP2 en FFP3) kunnen ontsmet worden. 

De uitvinding van Jansen Cleanrooms (Zonhoven), GreenX (Houthalen-Helchteren) en Ecca werd zopas als eerste gebruikt door Wit-Gele Kruis Limburg.

#GreenX heeft al eerder aangetoond dat met hun Phileas-toestellen ruimtes en voorwerpen volledig ‘gedecontamineerd’ kunnen worden. De tests die zaakvoerder #Peter Van Eylen uitvoerde om schaarse mondmaskers en schorten te ontsmetten, bleken succesvol. Om zijn toepassing concreet toepasbaar te maken voor wie er nood aan heeft, ging hij in zee met het #laboratorium Ecca uit Merelbeke en met #Jansen Cleanrooms, de divisie uit de Building Group Jansen van Nadia Jansen.

Het resultaat is de #Clean Mask Decontamination Room, een verplaatsbare container waarin de mondmaskers en textiel van zorgverleners kunnen opgehangen worden aan haakjes en vervolgens volledig ontsmet worden. “Per dag kunnen we op die manier 6.000 #mondmaskers klaar stomen voor hergebruik”, aldus Peter van Eylen. “Een snelle, goedkope en veilige manier om de grote schaarste tegen te gaan.”

De technologie is uitvoerig getest en uiteindelijk gevalideerd. Het #Wit-Gele Kruis Limburg liet als eerste 1.500 maskers reinigen in de nieuwe installatie. “Omdat de beschermingsmiddelen schaars zijn schieten de prijzen de hoogte in”, zegt algemeen directeur Nadia Vananroye. “Daarom zoeken we naar oplossingen die flexibel inzetbaar, maar tegelijk duurzaam en betaalbaar zijn. Zoals deze Clean Mask Decontamination Room.” Ook heel wat andere organisaties hebben al interesse getoond in de toepassing.

Bron: MadeInLimburg

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN