Corona maatregelingen

Corona compensatiepremie

Ondernemers die door de beperkende maatregelen van de federale overheid een omzetdaling van minstens 60% hebben in de periode tussen 14 maart 2020 en 30 april 2020 in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, kunnen een forfaitaire Corona #compensatiepremie van € 3.000 aanvragen. De compensatiepremie geldt ook voor zelfstandigen in bijberoep onder bepaalde voorwaarden.

De zelfstandigen in bijberoep, die in 2019 een beroepsinkomen hebben tussen € 6.996,89 en € 13.993,78 en die als loontrekkende minder dan 80% tewerkgesteld zijn, komen in aanmerking voor een premie van € 1.500. Ook de bijberoepers, die in 2019 een beroepsinkomen hebben tussen € 6.996,89 en € 13.993,78 en die als loontrekkende minder dan 80% tewerkgesteld zijn, én verplicht moesten sluiten door de opgelegde federale maatregelen komen voor deze premie in aanmerking.

Achtergestelde lening op drie jaar aanvragen 

Om de effecten van de #Coronacrisis voor Vlaamse bedrijven te temperen, creëert PMV een financiële buffer op middellange termijn met achtergestelde leningen op 3 jaar. Dit als aanvulling op overbruggingskredieten op heel korte termijn vanuit het federale niveau.

De focus ligt op start-up bedrijven en scale-ups, en ook mature bedrijven die tijdelijk in moeilijkheden komen door de Coronacrisis en nood hebben aan financiële versterking om de gevolgen van de Coronacrisis bovenop te komen.

Deze achtergestelde leningen moeten voor 15 november 2020 aangevraagd worden. Het streefdoel is om de doorlooptijd tussen de aanvraag (mits een volledig en onderbouwd informatiepakket) en de terbeschikkingstelling van de Corona-lening te beperken tot maximaal 1 maand.

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN