Opstart van de studie naar een realiseerbaar katalysatorproject voor circulariteitstransitie op bedrijventerrein Centrum-Zuid.

In april is het team Plusoffice architects (ruimtelijke expertise) en Endeavour (expertise in co-creatie) gestart met een traject dat als doel heeft om via ontwerp en dialoog tot tastbare en concrete projecten te komen voor circulaire transitie op het bedrijventerrein Centrum- Zuid te Houthalen-Helchteren. Deze opdracht is een volgende stap binnen het traject #Pilootprojecten Terug In Omloop, dat reeds enkele jaren loopt.

Het hoofddoel van deze opdracht is om inzicht te krijgen in welke instrumenten kunnen ingezet worden om een focuszone van een 15-tal bedrijven op Centrum-Zuid (het noordelijke deel boven de as Brugstraat – Centrum Zuid) te verdichten in samenwerking met de bedrijven zelf in plaats van vanuit een top-down masterplan met grondverwerving vanuit de overheid. Bestaande bedrijvigheid en randvoorwaarden binnen de focuszone vormen dus de startpunten van dit onderzoek. Een eerste stap is dus inzicht te krijgen in de randvoorwaarden en werking van de focuszone. Zowel ruimtelijk als inhoudelijk.

Hiervoor hebben ze jullie hulp nodig.

Om met tastbare, concrete info te kunnen werken en om voeling te krijgen met noden op het terrein wilt #Endeavour in gesprek gaan met bedrijfsleiders in de focuszone. Dit zal gebeuren in de komende weken en op een zo efficiënt mogelijke manier. Jullie kunnen dus een mail of telefoon verwachten. Dit is natuurlijk niet verplicht maar het kan zeker interessant zijn om betrokken te worden in dit traject.

“Via verkennende interviews willen we het huidig ruimtegebruik en huidige samenwerkingen in kaart brengen in relatie tot hun toekomsstdoelen. Waar wil je staan over 10-30-50 jaar? Wat heb je daarvoor nodig? We trachten hierbij zoveel mogelijk bedrijfsleiders te bereiken.”

Hanne Van Gils - Endeavour

Voor meer informatie of bij vragen mag je mailen naar hanne@endeavours.eu.

Meer info over de bureaus kan u hier vinden
Plusoffice architects
www.plusoffice.eu

Ndvr cvba
www.endeavours.eu

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN