Alexandra schopt het tot de finale

 
 

Een podiumplaats: die is al zeker in de pocket voor Alexandra Limage van Sprint Transport. De energieke ondernemer uit Hasselt, die haar bedrijf runt vanuit Houthalen-Helchteren, is immers uitgeroepen tot finalist voor de nationale onderscheiding Logistics Employer of the Year. En terecht, want om in deze aartsmoeilijke sector op te vallen als een voortreffelijke werkgever, moet je een aardig palmares kunnen voorleggen…

Logistics Employer of the Year is een categorie van de Transport & Logistics Awards, die op 18 maart worden uitgereikt in het Sportpaleis. Met Virginie Claes aan de microfoon, staat er alvast één Hasseltse op het podium. Daar kan bij de prijsuitreiking nog eentje bijkomen, want Alexandra Limage behoort tot de kanshebbers op de felbegeerde onderscheiding. De jury was alvast onder de indruk van haar dossier, dat goed gestoffeerd is met recente cases van progressief HR-beleid.

“Dat Sprint Transport bij de 3 finalisten hoort, is op zich al fantastisch”, reageert Alexandra. “Het is een mooie erkenning voor de talrijke inspanningen die we al vele jaren op vlak van HR leveren. Dit zowel naar rekrutering, permanente vorming, diversiteit, gendergelijkheid, de doorstroming vanuit het onderwijs, teambuilding, enzovoort. Ik ben ervan overtuigd dat succes alleen mogelijk is door samen te werken met een hecht team van gemotiveerde mensen. Daar ben ik dankbaar voor.”

Er is nog een reden waarom Alexandra blij is met de nominatie. “Het geeft me de kans om mijn verhaal en visie op HR-beleid uit de doeken te doen, en mogelijk andere ondernemers aan het denken te zetten”, zegt ze. “Het is een oproep aan collega’s om voor de samenstelling van hun team out-of-the-box te denken, en niet meteen op zoek te gaan naar dé persoon met alle juiste skills. Doe je dat toch, dan kan het door de krapte op de arbeidsmarkt voor technische profielen en beroepschauffeurs, ontzettend lang duren eer je de witte raaf hebt gevonden. Mijn ervaring leert dat je beter nieuwe medewerkers aantrekt mét de juiste mindset, hen de tijd geeft voor hun persoonlijke ontwikkeling en ze begeleidt om een geweldige, toffe, nieuwe uitdaging aan te gaan. Daarover getuigen en anderen inspireren, dat doe ik met veel plezier. Net zoals ik veel opsteek van andere ondernemers, kan ik misschien anderen vooruit helpen. En dan is zo’n onderscheiding natuurlijk een stevig steuntje in de rug!”

De show van de Transport & Logistics Awards wordt op 18 maart uitgezonden op Kanaal Z. Fingers crossed voor Limburg!

De VZW PMHH wenst hun lid veel succes!!!!

Bron : MadeinLimburg

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels

In de kijker

Ja, ik wil

Ja, mijn bedrijf is ook gevestigd in Houthalen-Helchteren en ik wil meteen profiteren van het uitgebreide netwerk, 
genieten van de vele voordelen & 
de voordelige groepsaankopen.

NU LID WORDEN

Of wens je liever eerst nog een persoonlijk gesprek & meer info?

EEN AFSPRAAK MAKEN