Bent u in orde met thuiswerken?Beste ondernemer,

De regering heeft beslist dat gelet op de sterk stijgende coronabesmettingen het toezicht op de naleving van verplicht telewerken moet versterkt worden. Daarom moeten alle werkgevers vanaf de maand april voor elke maand een beperkt aantal gegevens aan de RSZ meedelen.

  • Het aantal personen werkzaam bij de onderneming.  Wanneer de onderneming over meerdere vestigingseenheden beschikt, dient dit per vestigingseenheid vermeld.
  • Het aantal personen werkzaam bij de onderneming die een functie uitoefenen die niet telewerkbaar is. Wanneer de onderneming over meerdere vestigingseenheden beschikt, dient dit per vestigingseenheid vermeld.

De sociale inspectiediensten zullen deze data als referentiepunt hanteren wanneer zij het naleven van het telewerk controleren. Wie een telewerkbare functie vervult, maar toch in het bedrijf aanwezig is, zal zijn of haar aanwezigheid moeten kunnen verantwoorden.

De aangifte zelf kan gebeuren via deze link (rechterkolom): https://www.socialsecurity.be/site_nl/employer/applics/coronavirus/index.htm
Bij vragen hierover kan je contact opnemen met: Front Office RSZ: 02 509 59 59 of 0800 300 20.


We hopen jullie met deze info van dienst te zijn.

Zorg goed voor elkaar en laat ons samen nog even de schouders blijven zetten onder de strijd tegen Covid-19.  

Schrijf u hier in en ontvang GRATIS ons laatste nieuws & de volgende events

Lees vorige berichtenLees hier onze Privacy & Cookies regels